zwartedoos: Alma de Lágrimas Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

  • zaterdag12 oktober 2024 20.30 uur

Locatie

Dommelhof - Atrium
Toekomstlaan 5 , 3910 Pelt

Organisatie

Zwarte Doos

Prijzen

  • UiTPAS kansentarief 3
  • Voorverkoopprijs (VVK) 15

Alma de Lágrimas stelt zijn nieuwe cd ‘Viaje al Sur’ voor. Vuurwerk tussen twee flamencogitaren, een waterval van klanken en ritmes op percussie, innemende vertolkingen van zang en poëzie en uiteraard de contrabas en strijkstok met melodieën die steeds reiken tot de ziel van de traan ‘Alma de Lágrimas’. Speciaal voor dit concert nemen ze het strijk-kwartet mee dat je kan horen op de cd.

Alma de Lágrimas is het collectief opgericht door flamencogitarist Wim Cops en contrabassist Ruben Appermont. Met zuiderse muziek als medium brengen ze eigen werk en zorgen ze voor pakkende concerten. Door de flamenco-achtergrond van Wim en de klassieke scholing van Ruben te combineren met ervaringen in jazz, tango en Zuid-Amerikaanse sferen, ontstaat er een organische mix van deze stijlen. Ontdek ‘Viaje al Sur’ met topmuzikanten voor een stevig en subtiel concert dat gegarandeerd een onuitwisbare indruk nalaat.

Alma de Lagrimas is Wim Cops (flamencogitaar), Ruben Appermont (contrabas), Elise De Vliegher (zang), Phillip Bruffaerts (flamencogitaar), Bert Peyffers (percussie), Gudrun Vercampt (viool), Bert Van Laethem (viool), Xavier Timmermans (altviool) en Anthony Gröger (cello).