'Volg je dromen' (op basis van het boek van Wim Vanlessen) Dit is een UiTPAS activiteit.

Tentoonstelling

Wanneer

 • maandag11 maart 2024totzondag19 mei 2024

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

Gemeente Pelt

Prijzen

 • gratis

Meer info

Op de volgende drie locaties geopend volgens de desbetreffende openingsuren (klik op de link voor de uren):

Extra sluitingsdagen voor alle locaties:
1 april (Paasmaandag) - 1 mei (Feest van de arbeid) - 9 en 10 mei (O.H. Hemelvaart + brugdag)

  Dit jaar is het thema van de jeugdboekenmaand ‘Sport & Spel’. Vanaf begin maart kan je daarom in CC Palethe een expo bezoeken waar sport en spel elkaar op een creatieve manier ontmoeten!

  Het boek “Een heel bijzondere jongen” van onze Peltse trots Wim Vanlessen zal hier centraal staan. In dit boek ontdekt de jonge Willem zijn passie voor het podium. We dompelen je twee maanden lang onder in de wereld van ballet, zowel in het verhaal van Willem als van Wim zelf, die beiden hun dromen volgen.

  Deze expo is i.s.m. danser & auteur Wim Vanlessen, illustrator Leon Römer en uitgeverij Horizon van Overamstel Uitgevers België nv.

  Bij locatie CC Palethe is er een doeboekje voor families en scholen voorzien. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar (met een beetje hulp). 

  Scholen schrijven zich vooraf in via cultuur@gemeentepelt.be (om niet te botsen met andere klasgroepen én om genoeg boekjes te voorzien). Individuele bezoekers en families hoeven zich niet in te schrijven en kunnen een boekje bij de ingang nemen. Vraag gerust hulp aan de balie!


  Wim Vanlessen leest voor
  Woensdag 10 april


  Wim Vanlessen is een geboren Peltenaar en komt graag nog eens terug naar zijn roots! Op woensdag 10 april komt hij zelf uit zijn boek voorlezen. 

  Kom jij luisteren naar Wim? Na de voorleessessie is er een Q&A, dus jong en oud kan hem vragen stellen. Je kan ook het boek kopen en laten signeren!

  Er zijn 2 sessies, om 13:30 en 15 uur. Doorlopend is er een creatieve tekenworkshop onder leiding van Kaylee Scheper (6+, ook voor volwassenen!). Bezoek zeker ook de expo met het doeboekje.

  Tickets zijn GRATIS, maar bestel ze snel. Je hebt 1 ticket per persoon nodig, ongeacht de leeftijd.

  Reserveer voor de voorleessessie om 13.30 uur

  Reserveer voor de voorleessessie om 15 uur