Toegankelijkheid

Mindervaliden
Het gebouw van CC Palethe is toegankelijk voor mindervaliden. We beschikken over mindervaliden toiletten en speciale parkeerplaatsen nabij het gebouw. Daarnaast zijn er ook een beperkt aantal plaatsten in de zaal voorbehouden. Je kan gebruik maken van deze plaatsen als je dit bij het reserveren hebt aangegeven. Deze plaatsen kan je niet online reserveren. Verder kan ook telkens één begeleider de activiteit die plaatsvindt gratis bijwonen.

Begeleiderspas
Heb je een begeleiderspas of ben je in het bezit van een European Disability Card (EDC)? Dan kan je begeleider aan de hand van deze kaart gratis mee naar de voorstelling. De European Disability Card kan je aanvragen op www.vaph.be/european-disability-card. Een begeleiderspas kan je verkrijgen op www.limburg.be/producten#55887.

Jonge bezoekers
Voor kleinere kinderen zijn er op verzoek stoelverhogers beschikbaar. Deze zorgen ervoor dat kleine kinderen hoger zitten in hun stoel. Deze handige hulpmiddelen kan je vragen aan één van de medewerkers bij het binnenkomen van de zaal.

Geluidsnormen
Conform de regelgeving met betrekking tot elektronisch versterkte (muziek)activiteiten beschikt CC Palethe in de concert- en theaterzaal en de kleine theaterzaal over een klasse 2 meettoestel dat permanent de geluidsdruk in de ruimte meet en registreert. Palethe stelt ook oordopjes ter beschikking van het publiek.