Toegankelijkheid

Mindervaliden

Het gebouw van CC Palethe is toegankelijk voor mindervaliden. We beschikken over mindervaliden toiletten en speciale parkeerplaatsen nabij het gebouw. Daarnaast zijn er ook een beperkt aantal plaatsten in de zaal voorbehouden. Je kan gebruik maken van deze plaatsen als je dit bij het reserveren hebt aangegeven. Deze plaatsen kan je niet online reserveren. Verder kan ook telkens één begeleider de activiteit die plaatsvindt gratis bijwonen.

 

Begeleiderspas
Heb je een begeleiderspas of ben je in het bezit van een European Disability Card (EDC)? Dan kan je begeleider aan de hand van deze kaart gratis mee naar de voorstelling. De European Disability Card kan je aanvragen op www.vaph.be/european-disability-card. Een begeleiderspas kan je verkrijgen op www.limburg.be/producten#55887.

 

Verstaanbaarheid voor slechthorenden

De schouwburg van CC Palethe is voorzien van een ringleiding. Gebruikers van een hoorapparaat kunnen hun apparaat zo instellen dat zij enkel het signaal horen dat door de ringleiding gaat. Hierdoor kunnen ook zij genieten van een optimaal geluid. Als je hier gebruik van wil maken kan je het hoorapparaat op de T-stand zetten.

 

Jonge bezoekers

Voor kleinere kinderen zijn er op verzoek stoelverhogers beschikbaar. Deze zorgen ervoor dat kleine kinderen hoger zitten in hun stoel. Deze handige hulpmiddelen kan je vragen aan één van de medewerkers bij het binnenkomen van de zaal.

 

Geluidsnormen

Conform de regelgeving met betrekking tot elektronisch versterkte (muziek)activiteiten beschikt CC Palethe in de concert- en theaterzaal en de kleine theaterzaal over een klasse 2 meettoestel dat permanent de geluidsdruk in de ruimte meet en registreert. Palethe stelt ook oordopjes ter beschikking van het publiek.