Steven Kamperman Dit is een UiTPAS activiteit.

City maps

Wanneer

  • donderdag16 februari 2023 20.30 uur

Locatie

Cultuurcentrum Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Pelt

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

  • Basistarief 15
  • Voorverkoopprijs 12

Met Steven Kamperman (klarinet, slagwerk), Bart Maris (trompet), Jorrit Westerhof (gitaar), Dion Nijland (contrabas)

De Utrechtse klarinettist en componist Steven Kamperman neemt je mee op een muzikale en visuele tocht door een verbeelde stad. Op zijn nieuwe album 'City Maps' vormen zijn composities een stadsplattegrond, met titels als 'Grand Boulevard', 'Subway' en 'The Bridge'. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraar langs alledaagse en tegelijk poëtische scènes wordt geleid.

De kleurrijke beelden van visual artist Henrietta Müller vormen het decor van deze reis. Haar abstracte collages van stadsbeelden spelen in op de muziek en dompelen de kijker onder in een audiovisueel spektakel.

In 'City Maps' werkt Kamperman samen met bassist Dion Nijland, gitarist Jorrit Westerhof en trompettist Bart Maris. In hun muzikale tocht vermengt zich een groot contrast aan invloeden: van Ornette Coleman tot swing jazz, van rock tot minimal, van hedendaags gecomponeerd tot modern dance grooves. Het leidt in hun eigen woorden tot een soort urban chamber jazz. Met als resultaat een bijzondere, weerbarstige schoonheid.