Piet Van Dycke Dit is een UiTPAS activiteit.

Exit

Wanneer

 • zaterdag1 april 2023 20.30 uur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

 • Basistarief 12
 • Ontdekkingsprijs 8
 • VVK/-26 10

Meer info

‘Piet put in zijn werk zowel uit hedendaags circus als dans. Dat zorgt voor speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. Hij gaat zijn thema’s te lijf door de interactie tussen beweging en acrobatiek en creëert zo beelden die zich energiek in steeds andere plooien weten te vouwen.’
Jury van BNG Bank Dansprijs 2021

Lees hier de recensie over deze voorstelling (uit de Standaard, 13 juni 2022)

Concept en choreografie: Piet Van Dycke Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, Will Blenkin Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin

Niveau Nederlands

Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.

  ‘Exit’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.

  ‘Exit’ toont de ontmoeting van vier individuen die één pad bewandelen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.

  We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep?


  Luister hier naar de Podcast 'Offline Instagram' over deze voorstelling: