Pelter Skelter : Meltheads + support RANT. Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

 • zondag14 januari 2024 20.00 uur

Locatie

Zinnezaal
Jeugdlaan 2 , 3900 Pelt

Organisatie

Prijzen

 • UiTPAS kansentarief 3
 • Voorverkoopprijs (VVK) 12

  Meltheads

  Meltheads zijn vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Voortgestuwd door de metronomisch strakke ritmesectie van Tim Pensaert (bas) en Simon de Geus (drum), en aangevuurd door de snedige en virtuoze gitaar van Yunas de Proost spuwt Meltheads rotaanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold en andere wave, die schatplichtig is aan The Chats, Amyl and the Sniffers, Gang of Four, Wire en – jawel – De Brassers en Aroma Di Amore. 
  Vierde hond is frontman Sietse Willems, de vleesgeworden bastaard van Jim Morrisons charisma, Robert Plants sexappeal, Iggy Pops razernij én de blote bast van alle drie.
  Hun live-reputatie buzzt als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen.

   
  Meltheads opende al voor o.a. DIRK. en Millionaire, speelde een uitverkochte releaseshow in Trix Café (waar ze ook resident zijn), schopte het tot in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en het podium (zilver!) op Humo' Rock Rally.
  Ze passeerden afgelopen jaar op de 40 uur van Studio Brussel, Boomtown, Rock Herk, We Are Open, Gladiolen en mochten ze ook het voorprogramma verzorgen van de viermaal uitverkochte Ancienne Belgique shows van dEUs.

   
  Toch moet – nee, gààt – het voor hen allemaal nog beginnen. En reken maar dat het dan vooruit zal gaan. U kent hen wellicht van de inmiddels tot cult herroepen single ‘Naïef’. Maar met nieuwe single ‘Theodore’ als voorloper van hun debuutalbum ‘Descent Sex’ dat uitkomt op 9 februari.
  Ze komen met veel plezier in Pelt alvast hun releaseshow try-outen. We verwachten dat het explosief en vies hard gaat gaan! Precies zoals we ’t graag hebben.

  Rant. 

  Rant = Langdurig spreken of schreeuwen op een boze, gepassioneerde manier. RANT. is wederom een band afgeleverd door de PXL Music Academie. 
  Hun eclectische mix van door de 90's beïnvloede stoner, garage en psych punk zal je uitgedroogd achterlaten en je laten verlangen naar sigaretten als ontbijt, aldus de band zelf.
  Songs over onvrede in de maatschappij die leidt tot dissociatie tussen jezelf en het leven dat je leeft, tot leven gebracht door eerlijke, luide en energieke live-optredens. En dat mag u live komen ervaren!
  Waar wacht u nog op!?