Oortreders

Wanneer

  • vrijdag18 oktober 2024totzondag20 oktober 2024

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

Prijzen

  • gratis

OORtreders is een tweejaarlijks festival van Musica en C-TAKT met de steun van de Vlaamse Overheid, Provincie Limburg, Dommelhof, CC Palethe, Off Off Off en gemeente Pelt.

Locaties : Theatergebouw Dommelhof, CC Palethe, Klankenbos, Bezoekerscentrum De Wulp (Hageven), SyntraPXL, Sint-Niklaaskerk Neerpelt

    Tijdens dit festival staan klankkunst en transdisciplinaire kunst - met een prominente plaats voor de auditieve beleving - centraal. In het festivalprogramma worden klankinstallaties en performances bij elkaar gebracht rond het centrale thema van verbinding: met de natuur, met onszelf, met de ander. Kunstenaars als Aurélie Lierman, Stijn Demeulenaere, Hans Beckers, Pierre Berthet, Tom De Cock, Andrea Mancianti en vele anderen creëren een oneindig spel van verbindingen waarin de grenzen van tijd en ruimte vervagen.

    In CC Palethe kun je terecht voor de première van Grensgeval en circus Katoen (14.00 uur), een prikkelende auditieve en beeldende circusvoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Het wordt een  uitnodiging om niet alle ballen in de lucht te houden. Met het publiek rondom hen arrangeren twee spelers een muzikale circuscompositie waarbij de ballen je rond de schenen vliegen.

    Om 15.30 uur kan je naar ‘Our Solo’, een hartverwarmende muzikale dansdialoog van ECCE / Claire Croizé, Etienne Guilloteau en Aisha Orazbayeva. Tevens kan je de intallatie zien van Myriam Van Imschoot, HYOID, Walpurgis, Newpolyphonies rewired. Twintig kleine luidsprekers voeren de toeschouwer mee op reis in voortdurende verandering.

    Ook kun je, voorafgaand aan het festivalweekend, vanaf eind september reeds enkele klankinstallaties ontdekken.