Michael Van Peel

Nordkapp Stories

Tickets beschikbaar vanaf ma 31 aug. 2020

Wanneer

  • vrijdag9 oktober 2020 20.30uur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

  • Basistarief 13
  • VVK/-26 10

    Door het Coronavirus zijn er momenteel max. 100 personen toegelaten tot deze voorstelling. Meer info over de corona-richtlijnen lees je hier.


    De Noordkaap is niet meer dan een parking en een giftshop aan een kil, mistig uiteinde van het Europese continent. Toch is het al eeuwenlang een magneet voor reizigers en mafketels. ‘Nordkapp Stories’ is een reisvertelling ontstaan uit een reeks interviews, bijeen gesprokkeld door een week lang te kamperen op die parking onder de laatste middernachtzon van 2019.

    Toen Van Peel er zelf heen bolde op zijn oude Vespa, bleef hem vooral de sfeer bij langs die laatste kilometers naar de Kaap. Iedereen op dat stukje weg was er bijna, samen onderweg naar de finish. Sommigen al maanden en bijwijlen op de vreemdste manieren: op aftandse moto’s met sidecars vol rommel, met omgebouwde corbillards, op modderige fietsen, steps en skateboards, met de gerestaureerde Mercedes van een overleden grootvader of simpelweg liftend met hun duim. Al hun verhaallijnen convergeerden heel even op die mythische plek, om vervolgens terug uit te zwermen over de aardbol. Langs hun eigen paden en met hun eigen verhalen en dromen.