Meskerem Mees - And then came fall

Wanneer

 • woensdag12 mei 2021 20.30uur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

 • Basistarief 13
 • VVK/-26/Abo 10

  MESKEREM MEES

  Ze heeft de soul van Nina Simone, de panache van Joni Mitchell, de frisheid van Jade Bird en een stemgeluid zo puur als bronwater. De Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees, een grande dame van twintig met Ethiopische roots, brengt stripped down folk songs. Ze pakt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Met een ontwapenend stemgeluid, folky fingerpicking en spaarzame cellotonen werd ze finaliste van Sound Track 2019. Ook de jury van Humo's Rock Rally 2020 is lovend: "Straf hoe ze de zaal stil kreeg", clevere teksten" en "gewoon goed over de hele lijn" zijn maar enkele reacties. Voeten op de grond en elke noot recht uit het hart: dat is Meskerem Mees.

  Haar debuutsingle ‘Joe’ verscheen begin mei en werd als Catch Of The Day meteen in high rotation opgepikt door Studio Brussel. Ze stond er ook 3 weken mee op de eerste plaats in De Afrekening.

   

   

  AND THEN CAME FALL

  And Then Came Fall (ATCF) is de band rond singer-songwriter Annelies Tanghe en multi-instrumentalist / producer Sam Pieter Janssens. Sinds de release van hun debuutplaat in 2018 (geproduceerd door Koen Gisen) is de band volop aan het toeren door België en Nederland. Zowel in duo als met de vijfkoppige band weet ATCF steeds opnieuw het publiek te overtuigen met hun doorleefde alternatieve popsongs, loepzuivere arrangementen en de geweldige stem van frontvrouw Annelies.

  Ze hebben ondertussen het publiek opgewarmd voor headliners als Joan As Policewoman, K’s Choice, Sarah Blasko, Donavon Frankenreiter, Blaudzun en andere topartiesten.

  In corona-tijd hebben Annelies en Sam elk vanuit hun eigen kot de single ‘Please Don’t Disappear’ opgenomen. Muziekblog daMusic omschreef het als “de mooiste anti-Covid19 song”, de single stond wekenlang in de playlist op Radio1 en in de #ikluisterbelgisch playlist van StuBru.