Kunstendag voor kinderen Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

 • zondag17 november 2024 14.00 uur

Locatie

Zinnezaal
Jeugdlaan 2 , 3900 Pelt

Organisatie

Prijzen

 • Basistarief 9
 • Ontdekkingsprijs 5
 • UiTPAS kansentarief 1,8
 • Voorverkoopprijs (VVK) 7

Niveau Nederlands

Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.

  Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de 'Kunstendag voor Kinderen'. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele middag van alles beleven. Eén activiteit/repetitie is exclusief voor wie vooraf inschrijft.

  Twee voorstellingen én enkele workshops worden op de dag zelf aangeboden aan alle bezoekers.

  11.00-12.30 uur:

  Voorafgaand aan 'Crash Test' is er een activiteit/repetitie waar gewerkt zal worden met beweging, objecten en projectie. Zo word je een echte performer en zal het werk gepresenteerd worden aan het publiek! Je hoeft geen danser, acteur of zanger te zijn, iedereen met goesting is welkom! Ben je tussen de 9 en 12 jaar oud, wil je graag samenwerken met de kunstenaars en wil je graag deelnemen als performer? Schrijf je dan nu in via Kunstendag voor Kinderen inclusief Crash test performance - CC Palethe

  14.00 en 16.15 uur

  Crash Test (30')

  Beeldend kunstenaar Line Boogaerts & muziek- en performance maker Ine Claes presenteren hun nieuwe performance 'Crash Test'. Dit project brengt tekenen, geluid en beweging in dialoog met kinderen tussen de 9 en 12 jaar die als performer deelnemen. In 'Crash Test' tekent Line op een grote glasplaat. De tekeningen worden geprojecteerd op een projectiescherm dat in de ruimte hangt. De kinderen maken deel uit van een ’tableau vivant’ terwijl ze door de ruimte bewegen op een parcours dat voor hen is uitgezet op de vloer. De kinderen bewegen met objecten en kostuums, hun bewegingen en poses vormen schaduwen op het scherm. Terwijl de eerste performance bezig is, worden er ook enkele workshops georganiseerd in de Projectiezaal en de Expressiezaal. Hier kan je inbegrepen in je ticket vrij binnenwandelen en aan deelnemen. Deze sluiten qua thema aan bij de twee voorstellingen. 

  15.00 uur

  Ondersteboven +6 (60')

  'Ondersteboven' is een voorstelling waarin circus (trapeze) en tekenen samen een verhaal vertellen over gevoeligheid, kwetsbaarheid en verdriet. De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek ‘Ondersteboven’ van Jan De Kinder, uitgegeven bij De Eenhoorn. 'Ondersteboven' gaat over gedachten in je hoofd. Dwalende, zoekende, vluchtige, donkere en lichte gedachten. In 'Ondersteboven' vormt het bewegende lichaam een canvas waarop wordt getekend en geprojecteerd. De tekening gaat in dialoog met de trapeziste en omgekeerd.

  Trapeze: Marth De Kinder Tekeningen: Jan De Kinder Muziek: Kris Auwers Spel: Marth De Kinder en Jan De Kinder