Klassiek in Noord-Limburg: Sevak Avanesyan (cello) & Lily Maisky (piano)

Vuurwerk (NIEUWE DATUM!)

Wanneer

 • vrijdag26 februari 2021 20.15uur

Locatie

schouwburg CC De Adelberg Lommel
Adelbergpark 1 , 3920 Lommel

Organisatie

CC Palethe en CC De Adelberg Lommel

Prijzen

 • Basistarief 15
 • Abo/-26/VVK 10,5

Programma

Enrique Granados
Manuel De Falla
Aster Piazzolla
Gaspar Cassado
Pablo de Sarasate
Isaac Albéniz 

  Door het Coronavirus is deze voorstelling geannuleerd.

  Sevak Avanesyan en Lily Maisky brengen een opwindend en vurig programma dat niet alleen bestaat uit topwerken uit het rijke wereldrepertoire voor cello en piano, zoals Le Grand Tango van Piazzolla, maar ook uit een aantal prachtige transcripties.

  Zo werd de Popular Spanish Songs van Manuel De Falla oorspronkelijk geschreven in een arrangement voor piano en zang. De muziek wordt echter op verschillende instrumenten gespeeld en in dit geval wordt het vocale luik op briljante wijze vervangen door de cello.

  De uiterst virtuoze werken van Pablo de Sarasate, zoals Zigeunerweisen die zelden op cello worden uitgevoerd, tillen het geheel op naar pracht, passie en verscheidenheid die het publiek ongetwijfeld naar méér zal doen verlangen.

  Cellist Sevak Avanesyan, geboren in Armenië wordt beschreven als een bijzonder virtuoze en extraordinaire muzikant. Eén van de aankomende topcellisten van deze generatie. Hij speelt samen met pianiste Lily Maisky, dochter van stercellist Mischa Maisky, die haar carrière gestalte geeft vanuit Brussel. Lily Maisky concerteert regelmatig met wereldsterren als Janine Jansen, Renaud Capuçon, Martha Argerich en uiteraard met haar vader Mischa en broer Sacha.

  Met het duo Sevak Avanesyan en Lily Maisky hebben we jonge virtuozen te gast waarvan de muziekwereld nog héél veel gaat horen. Voor Klassiek in Noord-Limburg kozen ze muziek uit van de Spaanse meesters Granados, De Falla, Cassado, de Sarasate, Albéniz en de Argentijnse grootheid Piazzolla. Een volbloed Ibero-Amerikaans programma!