Klassiek In Noord-Limburg: Elizabeth & Johanna Seitz (D)

‘La Lyra del Ciel’

Tickets beschikbaar vanaf ma 31 aug. 2020

Wanneer

 • vrijdag18 december 2020 20.30uur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

 • Basistarief 15
 • VVK/-26 12

Meer info

Programma:
Giovanni Kapsberger / Santiago de Murcia / Andrea Falconiero / Francesco Ratis/ Bartolomeo Montalban/ Vivente Adan, Lucas Ruiz de Ribayaz

Elisabeth Seitz (Cimbalom) en Johanna Seitz (harp)

  Door het Coronavirus zijn er momenteel max. 100 personen toegelaten tot deze voorstelling. Meer info over de corona-richtlijnen lees je hier.


  Met de gezusters Elisabeth en Johanna Seitz uit Duitsland hebben we twee wereldsterren uit de Barokmuziek te gast. Jarenlang waren ze vertrouwd gezicht bij de uitvoeringen en cd opnamen van Ensembles als L’Arpeggiata, Freiburger Barockconsort, Concerto Köln, Amsterdams Barokorkest, Ricercar Consort en Poème Harmonique.

  Het concertprogramma voert ons doorheen de wereld van de historische Italiaanse en Spaanse cultuurmetropolen. Mede door de hemelse klanken van onder meer snaarinstrumenten als harp en cimbalom ontstond er een sterke muziekcultuur aan de Europese Hoven maar evenzeer een sterke volksmuziek.

  Elisabeth en Johanna Seitz illustreren dit aan de hand van o.a. de virtuoze Canzones en Toccatas van Kapsberger, of via de alombekende folia’s en fandangos van bv. Santiago de Murcia of Falconiero.