SKaGeN

Watchapp: 'Imke' (online)

Wanneer

 • woensdag21 april 2021totzaterdag8 mei 2021

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

 • Basistarief 12,5

Concept en regie:
Mathijs F Scheepers

Tekst
:
Peter De Graef

Met
:
Filip Peeters, Barbara Sarafian, Lynn Van Royen, Bjarne Devolder, Renée van Cauwen­bergh, Jennifer Heylen, Yves Degryse, Clara van den Broek, Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens

Productieleiding:
Delphine Lippens

Kostuum:
Barbara Delaere, Charlotte Willems en Evi Kelepouris

DOP en camera: 
Pieter Van Campe

2de camera: 
Magali Daems

Geluid: 
Timothy Nieuwen­huysen

Ontwikkeling app: 
The Omnipre­sent World of Wizkids | OWOW agency

Zakelijke leiding en coördinatie: 
Korneel Hamers

Productie:
SKaGeN

Met de steun van:
 
De Vlaamse Gemeen­schap & De Studio

  IMKE. is een WatchApp
  Even fascinerend als LIVE televisie,
  Even verleidelijk als binnenkijken bij de buren,
  Even verslavend als bingewatchen.

  Na het succes van ‘Emmi & Leo’ en ‘Emmi & Leo LIVE’ presen­teert SKaGeN haar derde WatchApp-voorstel­ling: ‘IMKE.’, en die belooft een knaller te worden. 

  Vanaf 14 april start een reeks voor onder meer de Peltse kijkers, je kan nu ook inschrijven voor een extra reeks die start vanaf 21 april

  Peter De Graef, auteur van legenda­ri­sche theater­stukken als ‘Henry’, ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, smeet zich enthou­siast op dit nieuwe format en leverde het scenario voor ‘IMKE.’.

  Mathijs F Scheepers regisseert een schare topacteurs en verlegt met zijn derde digitale avontuur opnieuw de grenzen van het virtuele podium.

   

  Het verhaal + de nieuwe app van SKaGeN

  De achtja­rige dochter van de familie Vercau­teren, Imke, maakt een familiechat­groep aan waar niemand op zit te wachten. Vader Alexander (Filip Peeters) verliet onlangs het gezin om met zijn minnares Marloes (Jennifer Heylen) op Malta te gaan wonen. De eigenzin­nige moeder Gerda (Barbara Sarafian) trachtte daarna het gezin samen te houden, maar de twee oudste kinderen (Lynn Van Royen en Bjarne Devolder) vluchtten al snel het huis uit. De jongste telg Imke (Renée van Cauwenbergh van o.a. ‘Red Light’) probeert nu iedereen opnieuw rond de virtuele tafel te krijgen. Maar dan gaat het pas écht fout.

  Volg twee en halve week lang deze spannende familie­thriller, waarin de familie Vercau­teren het heft in eigen handen neemt om een verdwenen familielid terug te vinden. Een race tegen de klok in een wereld vol desinfor­matie, onfrisse praktijken en bedrog.

  Volg dit verhaal in real time, exclusief via de speciaal ontworpen SKGN-app. Simpelweg te vinden in de App Store of de Google Play Store en dan op je mobiele telefoon! En met één druk op de knop kom je nu rechtstreeks in de populaire Virtuele Foyer terecht, waar je met andere volgers kunt napraten…


  Praktisch

  • Je koopt een ticket voor de voorstel­ling via de ticket­knop. Een ticket kost € 12.50. (Tickets zijn te koop tot de dag voor de start van de voorstel­ling) 
  • Na de aankoop van je ticket, krijg je de vraag om de SKGN-app te downlo­aden (via Google Play of Apple Store).
  • Als de instal­latie van de app klaar is, kan je inloggen met het e-mailadres en het wachtwoord dat je in de ticket­shop hebt opgegeven en verschijnt een aftelscherm naar het moment waarop de voorstel­ling aanvangt. De berichten komen binnen zoals bij elke andere standaard-messenger.
  • De dag voor aanvang van de voorstel­ling, krijg je als ticket­houder nog een reminder. De voorstel­ling waarop je bij ons kan intekenen start op woensdag 14 april 2021 om 13.30 uur. 

  Kijk hier naar een trailer:

   

  Kijk hier naar een reportage over de voorstelling op de Antwerpse regionale tv ATV (27 maart 2021):

   

  Kijk hier naar enkele teasers: