Klassiek in Noord-Limburg: Duo Andaluza

Ambos Mundos

Wanneer

 • vrijdag16 oktober 2020 20.15uur

Locatie

CC De Adelberg Lommel
Adelbergpark 1 , 3920 Lommel

Organisatie

CC Palethe Pelt en CC De Adelberg Lommel

Prijzen

 • Basistarief 15
 • Abo/-26/VVK 10,5

Programma
Manuel De Falla
Enrique Granados
Pablo de Sarasate
Niccolo Paganini
Laurent Boutros
Gabriel Fauré

  Sinds 2013 vormen Nicolas Dupont (viool) en Stijn Konings (gitaar) Duo Andaluza. Met veel passie brengen ze het bestaande repertoire voor deze intieme en virtuoze bezetting tot een breder publiek, al dan niet in nieuwe arrangementen.

  In het programma Ambos Mundos nemen ze het publiek mee naar de Mediterrane wereld. Ze presenteren een mooie selectie van werken gekenmerkt door een diversiteit van stijlen en een verscheidenheid aan kleuren die de verrassende combinatie viool en gitaar mogelijk maakt. De klankkleuren van deze twee instrumenten versmelten wonderwel. Daarenboven stralen Nicolas en Stijn veel vreugde en overtuigingskracht uit bij elk optreden. Violist Nicolas Dupont is trouwens één van onze actiefste kamermuziekmusici. Hij speelt onder andere bij Belgische topensembles zoals Malibran Kwartet en Kugoni Trio.

  Met werk van de Spaanse componisten De Falla, Granados,  de Sarasate, de Italiaan Paganini, de gitaarvirtuoos Boutros en Fauré’s Sicilienne op het programma belooft het een wervelende en intrigerende concertavond te worden, van Andalusië tot Sicilië, met Danza’s en Suites.

  Spaanse en Italiaanse magische landschappen ontrollen zich in deze muziek moeiteloos en dat alles doordrongen van vuur, mystiek, zinnelijkheid en melancholie.