Common Ground

in het kader van Theater op de Markt

Wanneer

  • zondag27 oktober 2019 15.00uur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

  • Basistarief 8

Common Ground brengt een genereuze circusvoorstelling waarin de artiesten voor mekaar zorgen, elkaar uitdagen en hun grenzen verleggen. In een scenografie van houten kubussen, een Chinese mast en een zwaaiende trapeze brengen de acrobaten van Common Ground de toeschouwers op het puntje van hun stoel én er nét over.

Het gezelschap gaat op zoek naar hun ‘common ground’, het gemeenschappelijk fundament van samen-zijn en gelooft dat de identificatie van de specifieke Common Ground van een groep het potentieel van die groep vergroot, ver boven de eenvoudige som van de individuen.

Common Ground is een nieuw circuscollectief van zes professionele artiesten met een internationale reputatie. Elk van hen werkt al jaren succesvol als performer en maker. Lisa Rinne, Andreas Bartl, Iris Pelz, Christopher Schlunk, Zinzi Oegema en Evertjan Mercier leerden elkaar jaren geleden kennen tijdens hun circusopleiding. Zinzi en Everjan waren afgelopen seizoen nog te gast in Palethe met hun duet Memo.

De equipe van Common Ground werkte in juni 2019 aan de creatie in Dommelhof. Ze waren toen bijna klaar voor de première die afgelopen juni te zien was.