Klankenbos Nocturne: Benjamin Vandewalle: 'Hear in the woods'

Wanneer

 • zaterdag2 november 2019 19.00uur

Locatie

Klankenbos
Toekomstlaan 5 , 3910 Neerpelt (Pelt)

Organisatie

Musica vzw

Prijzen

 • Basistarief 10

  Choreograaf Benjamin Vandewalle maakt samen met lokale jongeren van de dansgroep Imago Tijl met Hear in the woods een geluidschoreografie in het midden van het bos.

  Hear is een auditieve choreografie die zich ontvouwt rond en tussen de toeschouwers. Choreograaf Benjamin Vandewalle en componist Yoann Durant ontwikkelen een menselijke soundscape die de fysieke kracht van geluid verkent. Voor elke editie van Hear werken de makers samen met een koor van lokale vrijwilligers. Samen met de jongeren van de dansgroep Imago Tijl, maken ze een geluidschoreografie in het midden van Klankenbos, met tal van bestaande geluiden.

  Benjamin Vandewalle studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S. In zijn werk onderzoekt hij de perceptie van ruimte en beweging in verschillende contexten, zowel in de theaterzaal als op locatie. Hij werkt vaak samen met beeldend kunstenaar Erki De Vries, zoals bij Birdwatching (2009), One/Zero (2011) en Point of View (2013) en deed reeds verschillende voorstellingen in de publieke ruimte zoals Walking the Line (2017) en het recente Studio Cité (2019). Van 2017 tot 2021 is Vandewalle artist-in-residence in Kaaitheater.

  Concept, creatie, compositie Benjamin Vandewalle, Yoann Durant - Uitvoering & co-creatie Imago Tijl - Begeleiding Imago Tijl Luc Morren - Uitvoerende productie Caravan Production (Brussel, BE) - Coproductie Kunstencentrum Vooruit (Gent, BE) & Trafó (Budapest, HU) in het kader van het Europese Netwerk [DNA], DEPARTURES AND ARRIVALS gecofinancierd door het Creative Europe Program van de Europese Unie, Kaaitheater (Brussel, BE), TAKT Dommelhof (Neerpelt, BE), Lieux Publics (Marseille, FR) - Residenties Workspacebrussels (Brussel, BE), Kaaitheater (Brussel, BE), Vooruit (Gent, BE) - Met de steun van de Vlaamse Regering.

  Hear in the woods is een programmatie in het kader van Klankenbos Nocturne.


  VOLLEDIG PROGRAMMA KLANKENBOS NOCTURNE