Arne Sierens

Mouchette

Tickets beschikbaar vanaf ma 31 aug. 2020

Wanneer

 • donderdag3 december 2020 20.30uur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

Prijzen

 • Basistarief 13
 • VVK/-26 10

  Door het Coronavirus zijn er momenteel max. 100 personen toegelaten tot deze voorstelling. Meer info over de corona-richtlijnen lees je hier.


  Mouchette en Arsène wankelen door de wereld. Zij moet als meiske van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden van haar zieke moeder bestieren. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.

  Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Arsène komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt Spaans kleed.

  ‘Mouchette’ veroverde in 1990 de podia en zette Sierens als auteur op de kaart. Precies 30 jaar later ondergaat het stuk een volledige ‘remake’. Sierens werkt hiervoor samen met zijn geliefde actrice Anemone Valcke (Colette) en Wouter Bruneel (Arsène) maar voegt hier live muziek aan toe met flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard. Mouchette wordt gebracht In een nieuw decor van setdesigner Guido Vrolix.