Fotografiecircuit: Els Verschuere - Wanderer Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

 • maandag9 oktober 2023totmaandag6 november 2023

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

 • gratis
  Te bezichtigen op de bovenverdieping van CC Palethe. De openingsuren vindt u hieronder, u kan ook terecht op zaterdagochtend wanneer enkel de bibliotheek geopend is (opgelet: balie CC Palethe is dan gesloten). Indien u buiten de openingsuren een bezoek zou willen brengen, kan u vrijetijd@gemeentepelt.be mailen voor meer informatie.

  OPGELET: niet geopend tijdens feest- en brugdagen.

  --------------------------------------------------------------

  Fotografiecircuit: Els Verschuere - Wanderer

  Foto’s, die fascineerden Els al als kind.

  Daarom verdiept ze zich sinds enkele jaren in de fotografie, met foto’s die een nieuwsgierige blik en een bereidheid om te experimenteren verraden. Ze zoekt visueel spannende beelden waarbij vorm en inhoud elkaar in evenwicht houden.

  Het actieterrein hiervoor is de straat, waar ze esthetiek zoekt in de menselijke bedrijvigheid. Els gaat op pad zonder vooropgezet plan: ze zwerft rond en blijft ergens hangen. Daar kijkt ze, observeert ze om de beelden op zich te laten afkomen. Ze registreert onvoorspelbare scènes zonder in te grijpen; in het onverwachte en het toeval ziet ze taferelen. Haar fotografie draait om die vluchtige momenten, verhalen die er een tel later niet meer zijn.

  Door objectief te registreren laat ze de kijker ruimte voor een eigen interpretatie, los van wat de fotografe zag. Elke foto toont een eigen verhaal waarvan de invulling open blijft: de kijker creëert zelf een nieuwe werkelijkheid.

  In januari 2022 rondde ze haar fotografieopleiding af met de reeks “Wat ramen vertellen…”. Op dat moment was het een hele uitdaging om als straatfotografe interessante beelden te maken: het mondmasker verborg onze gelaatsuitdrukking en expressie. In vele uren nauwkeurig observeren ontdekte Els een nieuwe wereld, de wereld van reflecties – weerspiegeld kwam de straat opnieuw tot leven. Kleine scènes met mensen op straat reflecteerden als toneelspelers in etalages en ramen. De kijker ontdekt meerdere lagen in de suggestieve beelden. De non-fictie van het alledaagse straatgebeuren krijgt fictieve kracht.

  De weerspiegelingen die ze fotografeerde verwarren en verrassen tegelijkertijd. Elke foto toont een gelaagdheid, door wat er op de foto staat maar ook door de manier waarop alle elementen het verhaal opbouwen.  Els Verschuere

  0494342200

  Photo.els3@gmail.com

  www.instagram.com/photoels3/