De NWE Tijd Dit is een UiTPAS activiteit.

De zaak Shell

Wanneer

 • vrijdag3 mei 2024 20.30 uur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

 • Basistarief 16
 • Ontdekkingsprijs 12
 • VVK 14

met Suzanne Grotenhuis, Musia Mwankumi, Anoek Nuyens en Michaël Pas.

Niveau Nederlands

Je begrijpt en spreekt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.

  De laatste witte mannelijke neushoorn is uitgestorven. Bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen vormen overal ter wereld het nieuws van de dag. Welke beelden, argumenten en retoriek zorgen ervoor dat er zo weinig schot zit in het oplossen van het klimaatprobleem?

  Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit volgen het klimaatdebat al jarenlang op de voet. Ze zetten een fictief proces op poten tegen de Britse oliemaatschappij Shell. Hun proces is geïnspireerd door het echte proces. Voor elke stem in het debat schreven zij een pleidooi.

  In 'De zaak Shell' komen al die stemmen samen. Aanleiding is een echte rechtszaak die nu loopt en aangespannen is door een groep ngo’s tegen de oliegigant. Inzet van de zaak: Shell dwingen hun bedrijfsvoering radicaal te veranderen. Het verweer van Shell? Niet wij, maar de consument moet veranderen.

  Pas vertolkt de CEO van Shell. Wie Michaël Pas nog eens in steengoede doen wil zien moet naar deze herneming komen kijken. Het stuk werd in 2021 bejubeld door het Nederlandse theaterfestival en kaapte onder meer de Regieprijs 2021 weg.