Zwarte Doos: Sam Baker Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

  • zaterdag30 september 2023 20.30 uur

Locatie

Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5 , 3900 Pelt

Organisatie

ZwarteDoos, Partner in Cultuur gemeente Pelt

Prijzen

  • Basistarief 15
  • VVK 12

Sam Baker (1954) groeide op in Itasca (Texas), een dorpje net buiten Dallas. Zijn vader draaide plaatjes van blues legendes als Lightnin’ Hopkins, Brownie McGee en Sonny Terry. Een van de eerste platen die Sam als kind hoorde - 'Ride This Train' van Johnny Cash - sprak hem erg aan. De verhalende manier van zingen: dat is waar het bij Sam Baker om gaat. Zijn rasperige, bijna gesproken stijl van zingen is karakteristiek. Daardoor komen zijn teksten dubbel zo hard binnen. De poëtische, zorgvuldig verwoorde observaties over schoonheid, complexiteit en tragedies hebben grote raakvlakken met Texaanse collega’s als Townes Van Zandt, Guy Clark en John Prine.

Naast zijn muziekcarrière is hij ook actief betrokken bij goede doelen en liefdadigheidsorganisaties. Hij is onder meer ambassadeur voor de non-profitorganisatie Handicap International. Een man met het hart op de juiste plaats dus.

In het najaar '23 gaat hij eindelijk nog eens op Europese tour. En na heel wat onderhandelen staat hij ook in De ZwarteDoos.