Dayna Kurtz Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

  • zaterdag28 januari 2023 20.30 uur

Locatie

Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5 , 3910 Neerpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

  • Basistarief 15
  • VVK/-26 12

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter uit New Orleans met een prachtige, heldere, ruwe en tegelijkertijd warme stem die zichzelf begeleidt op gitaar. Ze is een achterkleinkind van Poolse en Russische Joodse immigranten en groeide op in New Jersey, niet ver van New York.

Haar muziekstijl refereert aan folk, jazz, soul, country en blues. Haar muzikaal netwerk is niet te onderschatten. Zo speelde ze samen met haar goede vriendin Norah Jones, Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King, Richie Havens en The Blind Boys of Alabama. Ze snuffelt graag in oude vergeten Amerikaanse muziek die ze op haar eigen wijze terug tot leven brengt.

In Europa raakte ze in 2003 bekend met de hit 'Love Get's In The Way'. Haar eerste Europese album was een succes. In 2015 bracht ze 'Rise And Fall’ uit, haar meest intense en persoonlijke album sinds 'Postcards'. 'Rise And Fall' is een album dat druipt van soul en melancholie. Begin 2017 was er ‘Here Vol 1’, een eerste van meerdere livealbums opgenomen op tour in Nederland. Een jaar later volgde een tweede album uit die reeks.

Dayna wordt begeleid door gitarist Robert Mache, die in de jaren negentig deel uitmaakte van de college/indie-rockband Continental Drifters.