Circus in de pastorietuin Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

 • zondag11 juni 2023 13.30 uur

Locatie

Pastorietuin
Kerkdijk 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

 • gratis

Niveau Nederlands

Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.

  Door omstandigheden moeten Bert&Fred hun optreden op Circus in de Pastorietuin helaas annuleren. In de plaats voorzien we 'De Gillende Keukenprins' met Bram Graafland

  Met Buiten-Zinnig had CC Palethe jarenlang een ééndaags circusfestival in en rond de gebouwen van Palethe. Met ‘Circus in de Pastorietuin’ willen we die draad terug oppakken. Met één groot verschil: we verhuizen naar de nabij gelegen Pastorietuin in Overpelt.

  Op zondagnamiddag vanaf 13u30 strijken daar onze artiesten neer. Een namiddag lang programmeren we voor jullie gratis circus en muziek. Het wordt ongetwijfeld een warme en gezellige afsluiter van ons seizoen.  

  Programma:

  15feet6
  Les Patineurs  (voorstelling van 20 minuten, om 13.30 en 17 uur)
  Met behulp van het publiek brengen ze een spectaculaire battle op rolschaatsen geïnspireerd door de roller derby revival. Ze bekampen elkaar op het scherpst van de snede in contrast met Emile Waldteufel’s Skaters Waltz.  

  met Jasper D’ Hondt en Jalaine Dooms  


  Bram Graafland 
  De Gillende Keukenprins  (voorstelling van 30 minuten, om 14 uur)
  De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het Keukenorgeldrumgestel:koken, orgel spelen en drummen tegelijk...een eitje! In deze fysieke voorstelling die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, vers beukende muziek, een vlijmscherpkoksmes als stuwer in een intieme ode en uiteindelijk na een storm van zevenentwintig-en-een-halve minuut is ‘ie’ daar; De Pannenkoek


  Cie Balltazar
  Orkest Bazar  (voorstelling van 30 minuten, om 14.45 en 16.30 uur)
  Een circusact met drie muzikanten, of zijn het drie circusartiesten die musiceren? Een grappige circusact waar de interactie met het publiek centraal staat.  

  met Jef Scheepers, Hans Vanwynsberghe en Thomas De Caestecker 


  Circus Marcel 
  Home Made  (voorstelling van 35 minuten, om 15.55 uur)
  Een acrobatische circusvoorstelling waar het spelplezier van af spat. Een enthousiaste doe-het-zelver, een knutselende muzikant en twee vrolijke en prettig gestoorde acrobates brengen een rokende smidse, spectaculaire trapezenummers, een zelfgebouwde ‘Wheel of Death’ en aanstekelijke livemuziek. Recht vanuit het hart, voor alle liefhebbers van wat authentiek en met liefde gemaakt is.

  met Emerson Lescot, Lucie Lepoivre, Chloé Vancompernolle en Joppe Wouters.