History of Songfestival Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

  • vrijdag5 mei 2023 20.30 uur

Locatie

Cultuurcentrum Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Pelt

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

  • Basistarief 18
  • Ontdekkingsprijs 14
  • VVK / -26 16

Met Wouter Mattelin (verteller), Neeka (zang en piano), Esther Lybeert (zang en percussie), Axl Peleman (bas en zang) en Maarten Flamand (gitaar en zang)

    Het Eurovisiesongfestival. De Grand Prix van het lied. En van de glitter. Een goeie 65 jaar na de eerste wedstrijd is het nog altijd één van de meest bekeken televisieshows ter wereld.
    Vol wereldhits en sterren overgoten met pailletten. Een strijd die soms werd gewonnen op blote voeten, al eens werd gepresenteerd zonder ondergoed, waar teksten werden vergeten en waar gezongen werd met een kogelvrij vest aan.

    Beleef samen met Axl Peleman, Neeka, Maarten en Esther van The Antler King en Wouter Mattelin de wonderjaren van het festival. Ze brengen een muzikale bloemlezing met de mooiste nummers uit de eerste 45 jaar, de gouden tijd toen een liveorkest de liedjes ondersteunde die nu in ons geheugen geprent zitten. De jaren van Poupées en puppets, van ‘Volare’, ‘Waterloo’ en ‘J’aime la vie’. Doorspekt met de leukste anekdotes en fijne weetjes. Over de vloek van de tweede, bizarre stemrondes, vergeten Belgen en de iconische 12 points.