Histrylogie: The history of country Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

  • vrijdag19 november 2021 20.30uuruur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

  • Basistarief 18
  • vvk/-26j 15

Christophe Vekeman (verteller), Bjorn Eriksson (zang, gitaar, pedal steel, banjo, viool), Walter Broes (zang, gitaar), Tomas De Smet (contrabas, elektrische bas) en Frederik Van den Berghe (drums)

Ondanks de gestaag groeiende wereldwijde populariteit van het genre blijft country in België tot nu toe in een weinig aantrekkelijk daglicht staan. Johnny Cash is voor velen een held en de borstomtrek van Dolly Parton spreekt ook bij ons al decennialang tot de verbeelding. Maar daarnaast wordt country al te dikwijls nog beschouwd als suikerzoete en melodramatische, zelfs enigszins lachwekkende jengelmuziek voor luisteraars van laag allooi.

Schrijver Christophe Vekeman en muzikanten Bjorn Eriksson en Walter Broes hebben het met veel geestdrift en vanuit hun bodemloze liefde voor countrymuziek op zich genomen om aan deze sneue situatie definitief verandering te brengen. In de wervelende voorstelling ‘The history of country’ wordt daadkrachtig maar vooral natuurlijk met veel schwung komaf gemaakt met alle vooroordelen.