Arne Sierens Dit is een UiTPAS activiteit.

Mouchette

Wanneer

  • zaterdag27 november 2021 20.30uuruur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

  • Basistarief 14
  • vvk/-26j 11

Meer info

‘Flamboyant flirten met flamenco!’ moet Arne Sierens zijn belangrijkste regieaanwijzing geweest zijn tijdens het repeteren aan Mouchette. En dat werkt. Het muisgrijze decor, weinig meer dan een gestileerd huisje centraal op het podium, licht op door de chemie tussen gitarist Myrddin de Cauter en actrice Anemone Valcke enerzijds en het geknetter tussen gitarist Jean-Yves Evrard en acteur Wouter Bruneel anderzijds. Anemone Valcke stampt de ziel uit haar lijf.’
Els Van Steenberghe – Knack

Niveau Nederlands

Je begrijpt en spreekt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.

    ‘Mouchette’ veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. Drie decennia later beleeft het stuk een volledige ‘remake’. Het is een “beklijvend portret van én voor al die onzichtbare en kwetsbare minderjarigen als een warme barmhartige vorm van mantelzorg” .

    Sierens werkt hiervoor samen met zijn geliefde actrice Anemone Valcke (Mouchette) en Wouter Bruneel (Arsène) maar voegt hier live muziek aan toe met flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard. ‘Mouchette’ wordt gebracht In een nieuw decor van setdesigner Guido Vrolix.