Culturele Trilogie Dit is een UiTPAS activiteit.

Wanneer

 • zondag24 april 2022 10.30uur

Locatie

CC Palethe
Jeugdlaan 2 , 3900 Overpelt (Pelt)

Organisatie

CC Palethe

Prijzen

 • Basistarief 45

Niveau Nederlands

Je begrijpt en spreekt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.

  CC Palethe en CC De Adelberg slaan opnieuw de handen in elkaar voor een culturele trip in de regio. Een bus brengt je naar drie verschillende zalen in Lommel en Pelt waar je telkens een knappe voorstelling voorgeschoteld krijgt. Tussendoor wordt een lekkere maaltijd geserveerd en ook een afsluitende borrel mag niet ontbreken. We starten om 10.30 uur met een koffie in CC De Adelberg.

  De rode draad voor deze trilogie zijn klassiekers. Een jong theatergezelschap, een circustheatercompagnie en een groep enthousiaste muzikanten tonen hoe deze klassiekers een onuitputtelijke inspiratiebron blijven!

  OM 11.00 UUR
  IN CC DE ADELBERG LOMMEL
  De.Ploeg - "Koningskloote"

  De koning is dood en zijn scheve dochter volgthem op. Maar ze voelt zich een beetje bwah. Haar plaat staat op repeat. Ze moet niets weten van de kroon en wil gewoon gelukkig zijn. Toegegeven: we spelen al meteen een beetje vals. ‘Koningskloote’ mag dan wel niet gebaseerd zijn op een klassieker maar met een tekst vol Shakespeariaanse rijmelaar en spitsvondigheden zou het zomaar geschreven kunnen zijn door de Bard himself. Dit jonge gezelschap brengt een frisse klucht, een luchtige komedie over narren en koningsdochters, inclusief slagroomtaartjes en valse baarden.

  Spel: Taeke Nicolaï, Vincent Van Sande & Danny Bouman
  Muzikant: Zino Moons
  Schrijver: Matthias Hellemans


  OM 14.00 UUR
  IN CC PALETHE
  Ensemble Leporello & Cie des Mutants Alpha Bêta – "Miranda en Prospero"

  In zijn laboratorium vertelt de geleerde Prospero over de bewegingswetten, de zwaartekracht, de draaiing van de aarde, het zonnestelsel … en de Tijd. En Tijd is nu net waar Prospero, die ongeneeslijk ziek is, niet veel meer van heeft. Hij berekent en ‘ensceneert’ het uur van zijn heengaan met wetenschappelijke precisie en gebruikt zijn laatste levensjaar om zijn kennis en zijn missie (‘Prospero’s Books’ uit ‘De Storm’ van Shakespeare) over te dragen aan zijn dochter Miranda. Met behulp van bewegende schermen, pendels, chronometers en audiovisuele captoren ontwikkelt Prospero’s uiteenzetting zich tot fascinerend muziek-, circus- en bewegingstheater.

  Tekst en regie: Dirk Opstaele
  Spel: Johan Knuts/Patrick Beckers,
  Chloé Périlleux en Mark Dehoux


  OM 16.00 UUR
  IN PROVINCIAAL DOMEIN DOMMELHOF
  Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN en Mathijs Bertel - "Houtekiet"

  Als er één boek is uit de Vlaamse literatuur dat het tijdloze en universele karakter, de sfeer van de muziek en de tegenstelling tussen oud en nieuw kan bekrachtigen, is het wel ‘Houtekiet’ van Gerard Walschap. Meesterlijk verteld en gespeeld door Jeroen Lenaerts, bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol (Tim) in ‘Thuis’, snijdt deze uitzonderlijke roman dieper dan ooit. Het zal dan ook niet verbazen dat MANdolinMAN hier dankbaar gebruik van maakt. Samen met electronica wizard Mathijs Bertel (Ansatz Der Maschine) zetten ze een stap verder in het uitwerken van het oude repertoire. De oude melodieën krijgen door extra toevoeging van samples, beats en soundscapes een nieuwe, ongehoorde organische sound. Deze beklijvende muziektheatervoorstelling wordt gekruid met krachtige projecties van Lot Sysmans Vandekeybus.