Compro Oro (in residence)

Tickets beschikbaar vanaf ma 31 aug. 2020

Wanneer

  • woensdag14 oktober 2020 20.30uur

Locatie

Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5 , 3910 Neerpelt (Pelt)

Organisatie

JazzCase

Prijzen

  • Basistarief 15
  • VVK/-26 12

Met
Wim Segers (vibraphone, marimba, synth, glockenspiel, percussion), Bart Vervaeck (electric guitar, pedal steel, 5-string banjo), Matthias Debusschere (electric bass, electric ukulele), Falk Schrauwen (kalimba, congas, percussion) en Frederik Van den Berghe (drums)

Door het Coronavirus zijn er momenteel max. 100 personen toegelaten tot deze voorstelling. Meer info over de corona-richtlijnen lees je hier.


Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. Dat gebeurde met Compro Oro, een van de toonaangevende bands in de voortrollende New Wave of Belgian Jazz.

Hun eerste album ‘Transatlantic’ was een ode aan jazzvibrafonist Cal Tjader en zat vol vurige improvisatie. In de pers werd het album geroemd als een dronken mengsel van Buena Vista Social Club en Los Cubanos Postizos van gitarist Marc Ribot.

In 2017 volgde ‘Bombarda’, een gewaagde ep die andere West-Afrikaanse ritmes en uitgesponnen jams opleverde.

Op het nieuwe album ‘Suburban Exotica’ voegt het de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. Speciale gast Joachim Cooder - zoon van levende legende Ry Cooder - serveert percussie en zijn met effecten beladen elektrische mbira.