Tcha Limberger Quartet

Tickets beschikbaar vanaf di 01 dec. 2020

Wanneer

  • zaterdag27 maart 2021 20.30uur

Locatie

Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5 , 3910 Neerpelt (Pelt)

Organisatie

zwartedoos Neerpelt

Prijzen

  • Basistarief 15
  • VVK/-26 12

Met Tcha Limberger (viool en zang), Renaud Dardenne (gitaar), Fapy Lafertin (gitaar) en Vlimos Cickos (contrabas)

Door het Coronavirus zijn er momenteel max. 100 personen toegelaten tot deze voorstelling. Verkoop start op 1 december 2020. Meer info over de corona-richtlijnen lees je hier.


Zigeunermuzikant Tcha Limberger is de kleinzoon van Piotto Limberger, de leider van de legendarische jazz manoucheband ‘De Piotto’s’. Via zijn vader Vivi Limberger, die ook gitarist en zanger was, kreeg Tcha de manouchestijl met de paplepel binnen. Op zijn zesde leerde hij zijn eerste gitaarakkoorden en toen hij tien jaar was ging hij banjo spelen bij een Amerikaanse amateurband waar hij ook zijn liefde voor de klarinet ontdekte. Vanuit zijn interesse voor de Hongaarse zigeunermuziek vertrok Tcha op zijn zeventiende voor enkele jaren naar Boedapest waar hij vioolles volgde. Van de Hongaarse violist Neti Sandor leerde hij Magyar nóta spelen, een gepolijste liedstijl met Weense invloeden.

Op het podium van zwartedoos treedt Tcha Limberger aan met gitarist Fapy Lafertin. Beiden behoren tot de belangrijkste en ‘puurste’ vertegenwoordigers van de Djangostijl.