Corona: Covid Safe ticket en mondmasker verplicht, horeca gesloten

De coronabesmettingen liggen in Noord-Limburg – en vooral in Pelt met gemiddeld minstens 65 besmettingen per dag  – hoger dan ooit tevoren. Dat begint zijn tol te eisen. Ons zorgsysteem komt zwaar onder druk. Er is een grote uitval van zorg- en onderwijspersoneel en vooral lagere scholen moeten steeds meer klassen in quarantaine plaatsen. Goede zorgverlening en onderwijsverstrekking komen steeds meer in het gedrang. Daarom lanceert Pelt een oproep naar de Noord-Limburgse bevolking om de regels erg strikt na te leven en zelfs strenger te zijn. Alleen op die manier kunnen we nog een stuk van de eindejaarsfeesten redden.

We roepen iedereen daarom op om extra voorzichtig te zijn en passen volgende maatregelen toe.

-    Iedereen vanaf 12 jaar die een voorstelling bijwoont in CC Palethe zal een Covid Safe Ticket (CST) moeten tonen – op je smartphone of op papier - , ook al zijn er minder dan 200 personen bij de voorstelling aanwezig. Bij de scan zal je als bezoeker ook gevraagd worden je te identificeren.  
-    In de gebouwen en tijdens voorstellingen is het dragen van een mondmasker verplicht.
-    Alle voorstellingen gaan door met een zittend publiek in de tribune.
-    Horecavoorzieningen in CC Palethe sluiten tot nader order

Indien je geen Covid Safe Ticket kan voorleggen of als je liever niet naar een voorstelling komt in huidige omstandigheden, geef ons dan een seintje. Je kan jouw ticket inruilen voor een tegoedbon. Deze tegoedbon is geldig voor huidig seizoen 2021-2022. Voor de voorstellingen tot en met 31 januari kan je een tegoedbon aanvragen. 

De gemeente zal voorts zorgen voor voldoende ventilering en zal daarvoor ook de nodige meters installeren. Bij de bezoekers wordt er tot slot op aangedrongen om ook de andere veiligheidsmaatregelen in acht te nemen: hou indien mogelijk voldoende afstand en was/ontsmet je handen.

Meer informatie over het Covid Safe Ticket vind je op www.covidsafe.be/veelgestelde-vragen.

Wat heb je nodig voor een voorstelling met Covid Safe Ticket?

-   je ticket voor de voorstelling
-   je Covid Safe Ticket (op papier of op je smartphone)
-   je ID-kaart.

Gepubliceerd opdinsdag 30 november 202115.19 u.