Radio Cachot

Radio Cachot

Radio Cachot is muziektheater met een rauw randje. Een verhaal over leren relativeren, leren overleven en leren een nieuwe toekomst op te bouwen binnen de vier muren van een Vlaamse gevangenis.

Muzikant Fred Klee bracht vijf jaar van zijn leven door in de Vlaamse gevangenissen. De ingewikkelde Belgische btw-wetgeving en zijn persoonlijke creatieve interpretatie werd niet gesmaakt door de fiscus. Fred neemt ons mee naar de besloten wereld van ‘het gevang’. Een universum waar soms de wet van de sterkste telt, dan weer de slimste of de kracht van de groep doorslaggevend is.  Maar Fred is slim, creatief en goed met de pen en het woord. Talenten die de gevangenisdirectie weet te appreciëren en al snel krijgt hij een aantal vrijheden die een ander niet heeft. Het brengt hem op plekken in de gevangenis die niet iedereen te zien krijgt. Als bezieler van het interne radiokanaal Radio Cachot en de muziekband ‘The Freedom Jailband’ doorlopen we samen met Fred vijf wilde jaren van sterke verhalen, de ontnuchterende realiteit van het gevangenisbestaan en hoe muziek troost biedt aan Fred en vele andere gedetineerden.

Met Fred Klee (als hemzelf, gitaar en zang), Patrick Cuyvers (piano en zang), Davy Deckmijn (drums en percussie), Eddy Scheepers (gitaar en zang) en Jan Ieven (bas en productie)

Wanneer?

Waar?

Raadhuis Lommel
Dorp zn
3920 Lommel

Prijs


Basis: € 15

Abonnement/-26/+55: € 12

 

Organisatie

cultuur Noord

Contact