Theater FroeFroe & Laika: 'Pentamerone' (eetvoorstelling)

Theater FroeFroe & Laika: 'Pentamerone' (eetvoorstelling)

Theater FroeFroe en Laika maken een zinnenprikkelende voorstelling rond het levenswerk van de 17de eeuwse Italiaanse dichter en sprookjesverzamelaar Giambattista Basile. Hij tekende verhalen op in Kreta en Venetië en bracht die samen in ‘De Pentamerone’, ook gekend als ‘Het sprookje der sprookjes’. In vijf dagen worden vijftig sprookjes verteld terwijl de toehoorders zich tegoed doen aan allerlei lekkers.

Sommige sprookjes zijn later ‘opgekuist’ door Charles Perrault en de gebroeders Grimm, maar wij keren graag terug naar de ruige en schalkse versie vol grappige, gruwelijke, erotische verhalen over liefde, lust en andere (on)deugden. Kortom: ‘Kinderen Niet Toegelaten’.

Net zoals bij ‘Cucinema’ en ‘Opera Buffa’ maakt het publiek deel uit van de wereld die in Pentamerone wordt gecreëerd. De toeschouwers bevinden zich aan tafel te midden van de acteurs, koks, poppenspelers en muzikanten die een regelrechte ode brengen aan het plezier van het vertellen. Tussen de bedrijven door worden gerechten – van amuse gueules tot een plat consistent – geserveerd.

Spel en koks: Peter De Bie, Dries De Win, Koen Janssen, Gert Jochems, Filip Peeters, Mehrnoush Rahmani, Bram Smeyers, Annelore Stubbe

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?

Waar?

CC Palethe
Jeugdlaan 2
3900 Overpelt

Prijs

22.00 (Basisprijs: € 22)


Basis: € 22

Abonnement/-26/+55: € 22
(incl. volwaardige maaltijd)

 

Organisatie

CC Palethe

Contact